Inchi Kinesio Dotik | Koper

Kaj pričakovati pred prvo masažo

Danes je tisti dan. Imaš rezervirano tvojo prvo masažo v življenju in ne veš, kaj pričakovati. Kaj obleči? Se moraš pogovarjat? Kako se pripraviš? Kaj moraš vedeti?

Hej, ne skrbi! 🙂
Masaža je izjemna izkušnja, zato ti bom na kratko povedala, kaj lahko pričakuješ pred, med in po masaži v Inchi Kinesio Dotik. Vizualiziraj in začuti kako prijetna izkušnja je to lahko za tvoje telo. Pa začnimo!

Pred masažo

Začnemo kar pri rezervaciji. Termin za masažo si določi tako, da lahko v miru, sproščeno in brez hitenja prideš do masažnega studia. Če se ti mudi, se zelo hitro počutiš “hiteče” in zato potrebuješ tudi dalj časa, da se ti in tvoje mišice med masažo sprostijo. Prav tako ni priporočljivo, da tik pred masažo ješ, je pa zelo koristno, če tekom dneva piješ več tekočine, saj so hidrirane mišice veliko bolj fleksibilne.

Pred začetkom masaže te maser vpraša nekaj vprašanj, kot na primer:

  • so katera področja problematična,
  • je kje prisotna bolečina in njena intenzivnost,
  • zgodovina morebitnih poškodb, operacij, ipd.
masazna-miza

Torej, čisto na kratko… Te informacije so zelo pomembne za maserja, ker mu povedo, na kaj mora biti med masažo še posebej pozoren. Če želiš, lahko maserju poveš, da je to tvoja prva masaža, saj ti bo tako bolj pomagal z dodatnimi napotki in informacijami.

Zdaj pa je čas, da odložiš oblačila in druge modne dodatke na obešalnik ali omarico in se uležeš na mizo. V luknjo na masaži mizi gre obraz, zato da bo med masažo glava ravno v podaljšku telesa. Tako bo maser lažje zmasiral zgornji del hrbta in vratne mišice.

Če pa imaš še kakšno vprašanje pa brez skrbi vprašaj. Zdaj pa je čas za RELAX.

Tvoja prva masaža

Ko že ležiš na mizi, pride maser in te pokrije z brisačo. Tekom cele masaže je telo pokrito, razen tistega dela, ki je trenutno masiran. Z brisačo ti zaščiti spodnje perilo in se pripravi na masažo. Če ti ni udobno ali pa če je karkoli drugega, kar želiš povedati ali vprašati, lahko to brez skrbi, kadarkoli maserju omeniš.

Zdaj pa res že čas, da se sprostiš in spustiš vse skrbi. Lahko spremljaš gibe in tehnike maserja ali pa odjadraš na enourni dopust. Če je masaža premočna ali so določene točke neprijetne naj te ne bo strah to povedati. No pain, no gain – to tukaj ne velja! 🙂

Če se želiš pogovarjati, lahko, ampak bolje je, da posvetiš čas med masažo svojemu telesu in duši.

Tik tak, masaže je konec

Čas hitro leti, ko si sproščen, tako da lahko pričakuješ tudi, da bo masaža hitro končala 🙂

Ko maser zaključi masažo, ti to tudi naznani. V miru se vrni v sedanjost, še minutko si odpočij in počasi vstani. Lahko se pretegneš in oblečeš. Po masaži ti maser ponudi kozarec vode, saj pomaga očistiti telo toksinov stresa. Sledi še kratek pogovor o masaži in nekaj nasvetov in vaj, ki pripomorejo k izboljšanju tvojega fizičnega počutja.

Preostanek dneva je najbolje, da počivaš in piješ veliko tekočine. Zvečer naredi nekaj razteznih vaj, ki ti jih je maser pokazal po masaži.

Če po masaži čutiš bolečine, je to normalno. Masaža, še posebej protibolečinska, je podobna intenzivnemu treningu. Med masažo mišice doživljajo različne manipulacije in raztezanja, kar lahko povzroči mikro-poškodbe na mestih, kjer so mišice zelo napete ali “zavozlane”. Povečana cirkulacija krvi na teh mestih povzroči celjenje in s celjenjem tudi boleče stanje. Večja bolečin se pojavi tudi, če bo tvoje telo na dan masaže dehidrirano, saj mišice niso dovolj upogljive.

Zato… Ko imaš rezervirano masažo:

  • pij dovolj vode,
  • se sprosti,
  • zvečer se raztegni in
  • preostanek dneva pij dovolj vode.

Upam, da se kmalu vidiva. Zagotavljam prijetno okolje, vzdušje in odlično masažo.


Ines

inchi-icon-blog

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja