Inchi Kinesio Dotik | Koper

Zakaj je odpuščanje močna tehnika v procesu zdravljenja

V zgodbi Živa se spopade z alkoholom, ki jih objavljam na moji spletni strani www.kratke-zgodbe.com, je prijateljica Živi predlagala odpuščanje. Živa je bila namreč ranjena zaradi moževe odvisnosti. V sebi pa je čutila, da moža ljubi in si ne predstavlja življenja brez njega. Zaradi izkušnje z alkoholom v otroštvu, pa tega zla ni mogla tolerirati.

Alkohol je zlo v marsikateri družini. Lahko dela razkol med partnerjema, kot v Živinem primeru, lahko se manifestira v zlorabah ali nasilju, lahko se konča z boleznijo tistega, ki ga prekomerno konzumira. Alkoholna odvisnost se zapiše v srca z veliko grenkobe.

Kaj storiti, več poti je. Seveda je najimenitnejša pot, da se prične odvisnik zdravit. Vendar to ni tako lahko. Kajti, če bomo mi hoteli, da se ozdravi odvisnosti, bo ta odločitev naša in ne njegova, od odvisnika. Sam mora ugotoviti, da ga alkohol uničuje, da uničuje družino in sam mora reči STOP. In takrat bo s podporo ožjih družinskih članov USPEL. Kaj je podpora? Da se odvisnika spodbuja, mu daje moč, se pogovarja. Nikakor pa ne spominja na dneve, ko je pil, na njegova dejanja. S tem mu nikakor ne bomo pomagali. Preteklost treba zapreti, jo pozabiti.

Druga varianta je, da se življenje nadaljuje. Vendar, če sta prisotni nasilje in zlorabe, kako? Pa četudi tega ni, četudi je le molk odvisnika, lahko to čustveno vpliva na družino. Družina ravno tako trpi. Največkrat je odvisnik moški. Ženska mora prvo opraviti pogovor s seboj. Temeljit. Opremit se mora z ljubeznijo do sebe, ker z njo bo reševala odnos. Z njo bo razvila sočutje in z njo bo lahko vzpostavila komunikacijo, ki bo obrodila sadove. Vem, da bo
marsikatera rekla, lahko je to res, vendar pri nas ne bo delovalo, ker se mož ne bo hotel pogovarjati. To je prepričanje! Da je to res, morate poskusiti vse, da si tudi dejansko dokažete, da to trdi. Sicer je to le nek spomin v podzavesti, ki prihaja na površje v podobni situaciji.

Verjemite, da vem, kako težko je pričeti pogovor, ko nasprotniku ni do tega. In kar tudi vem, nihče ne bo priznal: »Ja, vem, da sem alkoholik.« Ne pričakujte priznanja, ker ga ne bo. Ko boste uspeli zaključiti s preteklostjo in se boste s srcem odločili jo spustiti, se začne proces. To ni toleriranje konzumiranja alkohola, ker to ni vaš problem. To je le dovolitev, da ta zamera v vas odide, da jo nekam zakopljete in vas ne grize več.

Usedite se v miren prostor v stanovanju, kjer ne boste moteni. Umirite se, globoko dihajte. Vdihnite skozi nos, zadržite dih in izdihnite skozi usta. Vse slabo naj zapusti vaše telo. Streh naj prične popuščati. Pomislite na osebo, ki ji želite odpustiti odvisnost. Mislite nanjo in izgovorite, da ji odpuščate. Pošiljajte ji ljubezen. Kakorkoli boste to počeli, bo prav. Nato prosite to osebo, da odpusti vam, vse izrečene besede, vsa dejanja ali nedejanja, vaše grde
poglede in vse kar se je dogajalo. In na koncu…prosite odpuščanje tudi samo sebe. Za vse, kar ste narobe naredila, izrekla, škodovala zavedno ali nezavedno. Popolnoma se prepustite procesu in ga doživljajte s srcem.

Čez dva dni, morda tudi teden, se bo odnos začel spreminjati sam. Vzpostavil se bo pogovor. Zakaj? Odgovor je v kvantni fiziki. Važno je, da pogovor prejmete s hvaležnostjo in ne padete v star vzorec. Zavedati se morate, da je alkoholizem možen tudi zaradi občutka ničevosti, krivde, neustreznosti. Je samozavračanje. Tako o njem Louise L. Hay.

Želimo vam uspešno odpuščanje. Če ga želite opraviti z individualno vodeno seanso, smo vam na voljo. Za vaše boljše ravnovesje pa vam nudimo tudi 4 dnevno bioenergijsko podporo. Poleg samozdravljenja boste tudi pripravljeni na spremembo ter boste z vodenim procesom odpuščanja hitreje prišli do želenega rezultata.

Naj zaključim z mislijo Louise L. Hay: »Vsak trenutek je lahko nov začetek.«

Srečno.

Ksenija

inchi-icon-blog

2 thoughts on “Zakaj je odpuščanje močna tehnika v procesu zdravljenja”

  1. Pingback: Živa se spopade z alkoholom • Gugalnica za dva

  2. Pingback: Živa se spopade z alkoholom | Gugalnica za dva

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja