Inchi Kinesio Dotik | Koper

Kako najti popolnega maserja – zate

Razmišljaš o masaži ali pa si jo enostavno želiš, ampak nimaš pojma kam… Še posebej, če masažo načrtuješ prvič ali pa si v preteklosti že poskusil/a, pa ni bilo ravno to, kar si pričakoval/a.

Se pa verjetno vsi strinjamo, da je pomembno najti pravo osebo, ki bo delala s TVOJIM TELESOM.

V teh blogih se vračamo na začetek, na osnove. Zagotovo prvi korak je, da veš, kaj lahko od tvoje prve masaže pričakuješ. To si lahko prebereš tudi v prejšnjem blogu.

Kot drugo, je pa izbira maserja. Maserja zelo rada poimenujem tudi masažni terapevt, saj je masaža vrsta terapije, ki ima izjemen, pozitiven učinek na fizično telo in psihično počutje osebe. Dotik je najstarejši in najbolj preprost način zdravljenja, ki prinaša številne koristi. Če skupaj pomisliva… Ko te boli glava, si nagonsko masiraš temena ali pa gladiš čelo… Če te bolijo ramena ali vrat, si z rokami malo pritisneš na boleče mišice… Če je prijatelj žalosten, ga pobožaš po glavi ali hrbtu… Celo nemirnega kužka lahko pomiriš z božanjem po prsih…

Se strinjaš, da je pravzaprav masaža že prisotna v tvojem življenju? 😉

Da iz tvoje te izjemne terapije potegneš maksimalno kolikor se da, moraš najti masažnega terapevta, ki bo masažo prilagodil tebi, tvojim željam in potrebam. Nič ni narobe, če si izbereš naključnega maserja iz lokalne ponudbe, vendar osebno bolj slonim k temu, da si (sčasoma) izbereš rednega, stalnega maserja, ki ti ustreza, saj tako se med vama ustvari vez zaupanja, poleg tega pa maser lažje spremlja in prilagaja tehnike ter vrsto masaže, saj spremlja izboljšanje tvojega telesa in počutja.

Izberi, kar ti ustreza

Najprej se vedno zatečemo prijatelju ali sorodniku za kakšno priporočilo, če so morda kje bili ali kaj slišali. Pa tudi na internetu lahko najdemo ogromno informacij od različnih ljudi, ki so oddali svoja mnenja po opravljenih storitvah. Tako, da morda za začetek prelistaj internet, kje je v tvoji bližini kakšen maser, ki je dobro ocenjen.

Če se na masažo odpravljaš prvič, najverjetneje ne veš kakšno masažo izbrati. V cenikih in ponudbah vidiš en kup različnih masaž, zdi se ti, da razlike med njimi ni nobene… Ampak ti povem, da so. 🙂

Če se že redno masiraš, približno veš kaj in kako, zato mislim, da ni ovir, da poskusiš različne masaže in si zapomniš, katera ti ustreza in katera ne.

Če je to tvoja prva masaža in čutiš v sebi strah, zadržanost ali pa se poraja en kup vprašaj, poskusi najprej klasično. Pri klasični masaži lahko maser regulira intenzivnost, moč in hitrost, zato se bo lahko prilagajal tvojim željam med samo masažo. Če ti je bila klasična masaža prijetna, ampak se ti zdi, da ni šla dovolj globoko, da bi ublažila območja bolečine, naslednjič poskusi protibolečinsko masažo. Taka tehnika masaže prodre tudi v globlje ležeče mišične skupine in jih sprosti.

maser-blog

Komuniciraj

Naj ti ne bo nerodno… Komuniciraj z maserjem. Vsi maserji si želimo več povratnih informacij od stranke. Tudi, če je to med samim izvajanjem masaže. Velikokrat tudi vprašamo: “Boli? Je premočno? Je ok?” Vse kar maserji želimo, so tvoja občutja in želje, zato da lažje masažo prilagodimo prav tebi.

Hej, ne trpi bolečine, če te boli. Povej, če je neprijetno. Nič ni narobe s tem. To je pomembna informacija, da je trenutna bolečina preveč za tvoje mišice in bomo masažo na tem mestu nadaljevali bolj postopoma. Če zamolčiš bolečino zaradi:“Ti si maserka, ti že veš kaj je treba narediti. Ne morem jaz govoriti, kako je treba” je narobe. Res je, da vem, kako bomo problem rešili, ampak želim, da me vodiš skozi tvoja občutja… In ne spuščati solz, medtem ko imaš glavo v luknji od masažne mize. 🙂

Če povzamem… Več informacij dobimo, bolje vemo, kako masažo prilagoditi tebi. Še zmeraj smo tukaj, da se sprostiš narediš nekaj dobrega za telo, ne pa da trpiš in si škodiš. Kot sem zapisala zadnjič: No pain, no gain tukaj ne velja.

Zdaj pa razmisli

Ti je bilo prijetno?Je maser sledil tvojim željam in potrebam?Ti je nudil kakšne nasvete, kako ublažiti bolečino?Je masaža pomagala?

Namreč, to so pomembne kvalitete maserja. Dober maser ti nudi oporo in informacije pred, med in po vsaki masaži, se trudi izboljšati stanje tvojega telesa, zato da se bo izboljšalo celotno tvoje počutje.

Zagotavljam ti, da če komuniciraš z maserjem, bo masaža veliko prijetnejša in bo iskanje popolnega maserja veliko hitrejše.

Zdaj pa ti lahko zaželim vso srečo.

Se vidiva,

Ines

inchi-icon-blog

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja