Inchi Kinesio Dotik | Koper

Coach

COACH

Že Sokrat je rekel, da ne more naučiti nikogar ničesar, lahko samo pomaga ljudem, da začnejo razmišljati.

Coach je strokovno usposobljen trener, ki s pomočjo poslušanja in postavljanja vprašanj, z vašimi odgovori polni vrzel med tem kjer ste in kjer želite biti. Pomaga vam, da ugotovite to, kar si v bistvu sami želite, pa se tega morda tudi ne zavedate. Zato coach ni ne svetovalec in ne mentor.

Zanj se odločimo, kadar potrebujemo »podpornega prijatelja«, ki mu zaupamo in bo znal poiskati v nas potencial, da pričnemo delati korake k želenemu stanju. Z njim analiziramo trenutno stanje, ugotovimo omejujoča prepričanja ter druge potencialne izzive in ovire, s katerimi se soočamo, si določimo in prav oblikujemo cilje, ugotovimo kaj moramo storiti, da se pričnemo približevati rezultatu in sprejmemo odgovornost za svoja dejanja.

Vedeti morate, da si vsak coach vedno prizadeva, da postanete samostojni in neodvisni, da se premaknete in premikate naprej.

Coach je lahko life (življenjski) in business (poslovni).

Life coacha izberemo, ko smo v življenju nezadovoljni, ko ne zmoremo vzpostaviti normalnih odnosov v službi in/ali doma, mislimo, da ne znamo vzgajati otrok, si zatiskamo oči zaradi službe v kateri nismo zadovoljni ali v partnerstvu, v katerem nismo srečni, in podobno. Morda se soočamo s težko boleznijo v družini, ki nas bremeni, morda celo čutimo in nosimo krivdo v sebi, ne vemo kako ravnati naprej, se pravilno odločiti, zaradi česar nas muči tesnoba.

Business coacha pa izberemo, ko smo kot izvršni direktorji, podjetniki, vodstveni delavci in poslovni strokovnjaki pred velikimi izzivi v poslu, ne znamo več zbrati misli in usmeriti fokusa v pravo smer, morda nas pri vsem tem še ovira prekomerni stres.

Danes imajo coacha običajno ljudje, ki se zavedajo pomena časa in vrednosti življenja, ki ga živijo. To so lahko poslovni, državni, strankarski voditelji, kreativci, igralci, podjetniki, direktorji, športniki, menedžerji, strokovnjaki, lastniki malih podjetij in začetniki.

Poiskati pomoč ni sramota. Poiskati pomoč je preudarno ravnanje, ko želimo napredek v življenju s čim manj napačnih odločitev. V spravi s samim seboj.

coach koper

Izbiraš lahko med

Coach 72 €